понедељак, 1. август 2016.

Stvari koje morate / možete uraditi tokom avgusta

Jutro kao i svako drugo. Budim se oko 10 sati i dok još uvek gledam na jedno oko, jer mi je drugo zaronjeno u jastuk, uzimam telefon i kao programirani moji prsti otvaraju Instagram aplikaciju. Skrol, skrol, skrol. Kafa, ootd, arhitektura, "hello august", doruč... HELLO AUGUST?! Šta, već? Okej, ne mogu i neću da kažem da mi je leto proletelo jer preda mnom je još ceo mesec (moja dečija logika - 1. septembar je početak jeseni). Jul sam, čini mi se, lepo iskoristila. Malo sam putovala, posetila Beograd, išla sa drugarima na more, uživala na bazenu tokom sunčanih, a kod kuće uz kafu i film tokom hladnijih dana. Fotografisala sam, snimala i po prvi put editovala. Pisala po koji redak na blogu. Nije loše, ha?
Ipak, na početku leta imala sam toliko ideja, želja i ciljeva koji su za sada ostali neostvareni. Potrudiću se da se lista tih neprecrtanih stvari sa (zamišljene) to do liste smanji, počevši od DIY-eva koje sam planirala. A za vas sam spremila listu stvari koje VI morate/možete da uradite tokom avgusta.
Leto je, bar za mene, vreme za promene. Tokom školske godine mi je teško da promenim loše navike jer "imam preča posla". Takoeđe, zbog loše organizacije neretko odlažem stvari koje volim da radim, jer "imam preča posla". Ne mogu da idem u teretanu duže od mesec dana u kontinuitetu, jer "imam preča posla". (Ne, stvarno imam.) Ako se pronalazite u nekom od ovih iskaza, avgust je pravo vreme (i poslednji trenutak) da uradite nešto što ste cele godine odlagali.

pic from pinterest; edited by me
Počnite od ličnog prostora
Re-dekorišite sobu. Ili makar radni sto. Napravite moodboard, zabavno je, lepo i korisno za kreativce. Organizujte svoj prostor tako da vam vreme provedeno tamo predstavlja zadovoljstvo. To mogu biti male stvari kao što su lepa čašica za hemijske, podloga za miš ili dekorativni jastučići, ali i veće kao što je boja zidova ili raspored nameštaja. Osećaćete se kao da ste kliknuli "refresh" dugme.

Radite na svom zdravlju
Možda je redosled nekome nelogičan, ali imam objašnjenje. Ja lično se osećam mnogo produktivnije kad sredim sobu ili operem sudove (iako me majka jedva natera). Posle toga dobijem nagon da radim još korisnih stvari, npr. da vežbam ili napravim zdravu užinu. Što se moje ishrane tiče, smatram da je raznovrsna, i poprilično zdrava, ali kada je vežbanje u pitanju... I'm guilty. To je jedna od stvari koje sam zacrtala, a još uvek nisam ispunila. Nemojte se ugledati na mene.

Ugodite sebi
I, iako volim da udovoljim sebi nekom sitnicom, ovde ne mislim na to. Ne mislim na doručak u krevetu (koji sama sebi spremim i donesem), niti na novi karmin. Mislim da stvarno treba da udovoljite sebi, otputujete negde ako možete, bar na produženi vikend, odete na muzički festival ili makar organizujete filmski maraton u dvorištu sa prijateljima. Priuštivo, ali ne sitno. Leto je vreme kada treba da napunite baterije. 

9 коментара:

  1. Predivan post draga Luna,dala si mi inspiracije da preuredim sto,jer sam bas sad ionako krenula da brisem prasinu <33 :)!Divno!!

    ОдговориИзбриши
  2. Divan post! Podsetila si me na dekoraciju sobe, tacno sam se setila svega sto zelim da preuredim. Vreme je tako brzo preletelo, imam osecaj kao da smo se juce prskali i slavili kraj jos jedne uspesne skolske godine. No, sta je tu je, ostao nam je jos avgust i treba ga dobro iskoristiti!<3

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno odlican post! Da li pravis YT? :D Dopadaju mi se ideje i ispunicu sve sa tvoje liste!
    Ukoliko zelis neki predlog za dobar film, novi post je na blogu bethanyisnybae.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Super ideje, Luna, kao i citav tekst i post.
    Originalno
    Zanima me, otbaras li yt kanal,s ozirom da si rekla sa editovala? :D
    To bi bilo super! :D
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! Za sada ne planiram da snimam za yt, bar ne nesto ozbiljno. Editovala sam kratke snimke koje cete imati priliku da vidite, kao i klipove s mora. :)

      Избриши
  5. Odlične ideje!
    ♥petra-s-life-blog.blogspot.hr♥

    ОдговориИзбриши
  6. Divan post. Mnogo mi se sviđa tema, svaka čast, draga ❤☺

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши