среда, 22. јун 2016.

DIY: planer / agenda


*Novi post* - klik. Nedostajalo mi je ovo...

Glavni razlog mog nepisanja i odsustva sa bloga ovih meseci bila je (ne)organizacija tj. problem sa istom. (Bilo je, naravno, još uzroka koji su se samo nizali jedan za drugim u beskonačni niz, ali o tome, možda, drugom prilikom.) Sve je to posledica nekorišćenja planera na koji sam navikla. Zašto? Ne znam ni sama. Shvatila sam to tek na kraju školske godine kada sam gomilu svojih obaveza morala da zapišem i napravim raspored kako bih mogla normalno da finkcionišem.
Početak leta možda nije najsrećnije vreme za objavljivanje ovakvog posta odnosno DIY projekta... a možda i jeste. Ipak je leto, bar za mene, doba kada, zbog viška slobodnog vremena, sve počinjem: treniranje, organizacija, zdrava ishrana...


Pravljenje planera započelo je nabavljanjem i dizajniranjem okvira, tj. korica. Za to mi je poslužila crna fascikla sa prstenovima (binder). Samolepljivi kolaž papir sam izbušila bušačem za papir. Savijala sam ga u lepezu kako bih mogla da dosegnem do centra papira. Kada sam bila zadovoljna brojem i rasporedom rupa, papir sam zalepila na korice i isprskala zlatnim sprejom, sačekala da se osuši, pa odlepila. *Pri radu sa farbom u spreju obavezno zaštitite površinu koju ne želite da obojite.*


Sam planer sam sama dizajnirala onako kako meni najviše odgovara - veliki pravougaonici, po 4 na svakoj strani, po dve strane za svaku nedelju. To sam uradila u corelu, mada, ako znate da koristite bilo koji od programa za crtanje ili obradi fotografija (photoshop, photo scape, pic monkey...) možete iscrtati svoj planer i u njima. Ako pak niste vešti sa tim, preporučujem vam da na google-u ili pinterestu potražite printable planner. Za koji god način se odlučili, važno je da krajnji rezultat bude na formatu kojeg su vaše korice, u mom slučaju A5 (korice bi, zapravo, trebalo da budu šire bar 1cm).



Za kraj, na pinterestu sam pronašla printove koji su mi se dopali, dodala etiketu u photo scape-u i sve smestila u word dokument na sledeći način: orjentaciju papira sam podesila na landscape, a onda dodala, jednu pored druge, slike koje sam prethodno napravila. Sve sam to odštampala, isekla, izbušila rupe, i stavila u korice.

*Note: Napravila sam grešku kada sam pravila mesečni planer - okrenula sam ga horizontalno, pa su mi na stranicama sa desne strane mali kvadratići u kojima se upisuje datum sa suprotne strane.*


Nadam se da ću sada, sa ovim planerom, uspeti da organizujem svoje vreme, jer imam gomilu ideja za postove tokom leta.
Htela bih sada da se zahvalim svima koji su mi pisali divne poruke na instagramu i putem mail-a, kao i svojim prijateljima. Zbog svih vas je ovaj post sada objavljen. A i mnogi naredni, nadam se.

Sva pitanje, predloge i sugestije mi možete napisati u komentarima, na mail ili preko instagrama.





26 коментара:

  1. A prekul izgleda i mnogo mi se svidjaju printovi koje si odabrala. Nadam se da ces nastaviti sa blogovanjem obozavam tvoj blog.
    bethanyismybae.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Preeeedivan post,mnogo mi je drago što si ga konačno objavila ☺❤!Planer je savršen oduševljena sam ☺!❤❤❤

    Outfit post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Andjela. I meni je mnooogo drago, nedostajao mi je ovaj osecaj :*

      Избриши
  3. Obozavam tvoje postove! Nadam se da ces bti organizovanija i cesce pisati na blogu. A planer je predivan! ^ω^

    Ako zelis, pogledaj moj blog: introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Sve je jako slatko.Jedno vreme sam bila zaljuđena planerima.Dopada mi se način ukrašavanja korica.Ja obojim temperama pa crtam kredom(ako crtas tako najbolje predji lakom za kosu preko korica) .Jako lepo ukrašene stranice.Uvek sam obožavala deo oko organizacije nedelje,meseca... Ali se nikad nisam pridržavala rasporeda.Volela bih da vidim još ovakvih postova.Inače sve je super ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i hvala na ideji. Meni planer dosta pomaze i kad zapisem nesto veca je verovatnoca da cu se tog plana drzati. Ipak, to ne funkcionise za sve, probaj da nadjes neki drugi vid organizacije (ako ti je potreban). :)

      Избриши
  5. Divan post! Baš mi je drago da si se vratila i to sa postom o agendi. Pre neki dan sam razmišljala o pravljenju iste, tako da mi je ovaj post dobro dosao! Slike su fantastične kao i uvek❤

    ОдговориИзбриши
  6. A baš sam danas bila na tvom blogu i pitala se hoćeš li konačno objaviti novi post... i evo ga! Predivno! Prilično si mi nedostajala sa svojim kreativnim idejama. ♥:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jooj i meni je nedostajalo pisanje, fotografisanje, taj osecaj, interakcija sa vama... sve! :*

      Избриши
  7. Vauu izgleda baš moćno. :) Predivan je Luna i definitivno ću probati da napravim nešto slično, pravi češće slične postove.
    P.S. Super je što si se vratila i jedva čekam nove postove, prilično si mi nedostajala. :***

    misseslandy.blogspot.com -- Q&A

    ОдговориИзбриши
  8. Luna, tako mi je drago da si se vratila! Ti si mi jedna od top 3 blogerke i kada sam otvprila svoj blog (pre sest meseci), zelrla sam da se malo oslanjam i na tvoje postove, koji su odjednom iscezli, zajedno sa tobom. No, nadam se da si svohe sve probleme resila i da ces sada objavljivati redovno nove postove, a mi uzivati u njima i tvojim divnim fotografijama! ♡♡♡
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I zelela sam da te pitam samo: kako si povezivala stranuce i cime si ih busila?

      Избриши
    2. Hvala, Ana, na divnim recima. Mnogo mi znaci to sto je ovaj blog inspirisao nekoga i nekome sluzio kao uzor, vodic... Hvala puno!!!
      Stranice sam busila busacem za papir (moze da se nadje u svim knjizarama; ima ga na slici gore) a povezane su prstenovima koji postoje u samoj fascikli.
      P.S. Izvini sto odgovor malo kasni, nisam imala internet par dana.

      Избриши
    3. Aha, sad vidim taj busac, hvala mnogo! :)

      Избриши
    4. Evo mene opet, vracam se na stariji post. Definitivno sam odlucila da napravim svoj planer, samo me zanima gde si kupila binder, odnosno fasciklu sa prstenovima? :)

      Избриши
    5. Kupljena je u lokalnoj knjiyari koja prodaje skolski pribor. Proveri po takvim radnjama / knjiyarama sa skolskim priborom, kao sto je npr. Vulkan. :)

      Избриши
  9. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  10. Ne mogu da verujem da si se vratila.Da si me poslušala ja sam inače devojčica koja ti je pisala u dm-u na instagramu.Iskreno kada sam videla da si vratila blog odlučila sam i ja da vratim svoj.Toliko sam volela da čitam tvoje postove da sam i sama počela da pišem svoje za jesen iako je leto ali nema veze.Drago mi je ako te je moja poruka na instagramu i malo postakla da se vratiš blogu.
    Inače ako želiš poseti moj blog:http://katarininkutak07.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo, Katarina. Sve poruke, ukljucujuci i tvoju, su me podstakle da se vratim blogovanju, hvala jos jednom na tome. :*
      Poseticu tvoj blog, svakako :)

      Избриши
  11. Mnogoo mi je drago što si se vratila, iskreno, pomislila sam da je kraj. ☺❤
    DIY je zaista fantastičan, prelepo je ispalo i sigurno ću pokušati i sama da ga uradim. ;* ❤❤❤
    <3333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs 💝

    ОдговориИзбриши