субота, 7. новембар 2015.

6 stvari koje možete/morate uraditi ovog (produženog) vikenda

Ne bih da zvučim kao neke domaće jutjuberke (hejt mi je srednj ime), ali činjenica da je do kraja ove godine ostalo manje od 60 dana me pomalo plaši a pomalo i zbunjuje. Andrijanin post me je naterao da razmislim: koje su to odluke koje sam donela na kraju prošle godine, a još uvek ih nisam ispunila
Ovaj produženi vikend ili mali raspust mi je dao prostora da svoje obaveze i misli dovedem u red i vratim se u kolosek, ali i da provedem malo kvalitetnog vremena (čitaj: ne učim, ne gledam celu sezonu serije i ne buljim u plafon satima). U nastavku teksta podeliću sa vama svoj plan i možda vam dati ideju šta možete/morate uraditi za ovih par dana.


1. Idite u pozorište (okej, i bioskop i filmski maraton kod kuće dolaze u obzir)
Budite iskreni, kada ste poslednji put otišli u pozorište? Ne, ono kad vas je profesorka srpskog primoravala se ne računa. Ovih dana se u mom gradu igralo par odličnih predstava, pa sam se, nakon skoro godinu dana (sramota, Luna!), ponovo zavalila u stolicu na rasklapanje na stotinak minuta, odmorila glavu i usput se previjala od smeha.

2. Probudite se rano i prošetajte
Zalasci su predivni, naročito u kasnooktobarskim i ranonovembarskim danima, ali miris hladnoće u zoru i prvi zraci sunca nose nešto još lepše - tišinu koju remeti samo šuštanje opalog lišća pod stopalima.


3. Fotografišite
Jesen je šarena, a vreme je trenutno kao stvoreno za fotografisanje. Maglovita jutra, sunčano popodne i raznobojni zalasci. Foto-aparat ili telefon u ruke. Naoružajte se idejama i pažljivo posmatrajte okolinu. Na svakom uglu vas čeka potencijalna fotografija za instagram, tumblr ili pak blog.

4. Pozovite prijatelje na doručak
Ne, ne na večeru. Na doručak! Spremite nešto sveže i ukusno što će ih razbuditi. Popijte šolju kafe ili čaja zajedno i porazgovarajte još uvek sanjivi. Pidžame su dozvoljene.


5. Idite na svirku
da slušate muziku koju stvarno, ali stvarno volite.

6. Provedite veče sami
Isključite sve elektronske uređaje, napunite kadu, napravite piling. Iz biblioteke izmite neku dobru knjigu koju već dugo želite da pročitate. Napravite užinu. Zalogaj po zalogaj, strana po strana, pa na spavanje. Instagram ćete proveriti sutra.


Šta ćete vi raditi ovog vikenda?

P.S. Ako me pratite na instagramu (@lucce_loo) možda prepoznajete neke od ovih fotografija. Ako me ne pratite, šta radite u životu? JK!

18 коментара:

  1. Ja sam za danas isplanirala pidžama parti sa drugaricama,nalazimo se kod mene i prvimo plave vafle sa šlagom i voćnim jogurtom (jer,zašto da ne XD) Želim ti lep raspust :)

    ОдговориИзбриши
  2. Za produženi vikend se bavim samo blogom, fotkam, pripremam i pišem nove postove. :) Iii gledam Super špijunke, logičnoooo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da pored skole tesko ugrabis vreme da se posvetis blogu, tako da je ovaj mali raspust odlicno vreme za to. Zelim ti da ga lepo provedes :)

      Избриши
  3. Bas je dobar post. Slike i savrsen tekst koji ulepsa dan. Ja sam eto malopre napisala post o filmskom maratonu. Volela bih da posetis blog i ucestvujes. A sad evo uzimam beleznicu i pisem ovo kao to do za ovaj mini raspust. Post je savrsen.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Videla sam post, no zurila sam da zavrsim obaveze kako bih imala slobodno vece za citanje propustenih postova. Odmah idem da ga prostudiram ;)
      P.S. hvala ti

      Избриши
  4. Predivan post,slike su ti kao i uvijek,savršene♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  5. Kao i uvek predivan post! ♥
    milicaandandjela.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Post je savrsen,kao i svaki tvoj.Sad sam uzela i napravila svoju listu stvari,hvala na pomocii i inspiraciji <3 :)!

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post, vrlo inspirativan! Za ovaj mali predah planiram da islikam svaki delić Beograda i posle toga te slike uradim. Takođe planiram i da napravim planer♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Planer je odlicna ideja. Htela sam da dodam i to, ali sam odustala posto cu napisati zaseban post o tome (uskoro, nadam se) :)

      Избриши
  8. Pa vi to imate raspust? Ehh fakultete, muko moja. Mi samo sredu imamo slobodnu :/
    Uživala sam čitajući i hvala što si me podsetila da je vreme da odem do pozorišta. Poljubaac :**

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican post. Hvala Bogu raspust je pa mogu da se opustim i uzivam ovih 5 dana! ♥
    Ja istoriju nisam ucila i moracu da izdvojim jedan dan da je naucim nazalost. ;p
    Super ideje

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan post! <3
    Uživala sam ga čitajući! ♥
    Ideje su ti stvarno super! :*
    Kod nas nažalost nema raspusta,a i da ga ima verovatno bi ga provela učeći! <3
    Ideje su ti stvarno odlične!
    Koju kameru koristiš? :*
    Tokom vikenda potrudiću se da nešto uradim od ovih ideja! <3

    Ukoliko možeš i hoćeš poseti moj blog,nova sam,puno bi mi značilo! ♥♥♥
    http://pinkunicorn710.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Uglavnom za blog koristim Nikon D3200, no, s obzirom na to da su slike u ovom postu sa instagrama, vecina njih je slikana telefonom. :D

      Избриши
  11. Sjajan post! Slike mi se mnogo svidaju, moram priznati da si mi dala nekoliko stvarno dobrih ideja. Ovaj vikend cu provesti u Zagrebu na izletu s prijateljima, tako da ce sigurno biti zabavno.
    Posjeti moj blog i pretplati se, uzvracam: beautybyshoppingholicgirl.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  12. Sjajan post! Slike mi se mnogo svidaju, moram priznati da si mi dala nekoliko stvarno dobrih ideja. Ovaj vikend cu provesti u Zagrebu na izletu s prijateljima, tako da ce sigurno biti zabavno.
    Posjeti moj blog i pretplati se, uzvracam: beautybyshoppingholicgirl.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши