Dok ležim na kauču umotana u ćebe, pijuckam prvu jutarnju kafu, gorku i jaku, i pišem ovaj post, kućom se širi miris karamele i pomorandže. Miris je tako jesenji i pomalo nostalgičan za moj nos, jer sam kao mala volela da stavim koru pomorandže na TA peć i uživam u citrusnom mirisu koji ispunjuje sobu.
Iskreno, dok nisam isprobala ovaj recept, nisam imala pojma da je kombinacija ova dva ukusa (i mirisa) tako dobra. Karamel sos čiju slatkoću prožima kiselkasta nota narandže, pa na sve to dodati malo belog šlaga. Hedonizam!
Ako ste i vi, kao i ja, hedonista, pročitajte (i isprobajte) ovaj recept.
Za palačinke:
3 jaja
2dl mleka
2 dl vode
6 dl kisele vode
450-500g brašna
prstohvat soli
prstohvat šećera
1 kesica vanilin šećera
ulje
Jaja blago umutiti pa dodati mleko i vodu. Zatim naizmenično dodavati brašno i kiselu vodu da bi se sastojci lakše sjedinili. Na kraju dodati so i šećer, umutiti i procediti kako smesa ne bi imala grudvice. Ostaviti 1-2 sata da odstoji. Pre prženja dodati malo ulja (2-3 kašike).
Mamina kuhinja je uvek najlepša, pa su verovatno i njene palačinke najbolje, tako da ne morate da ih pravite po ovom receptu ako imate neki koji vam se više dopada.
Za sos:
150g margarina za kolače ili maslaca
70g šećera (braon po mogućstvu)
sok i kora jedne narandže
Margarin istopiti na srednjoj vatri, pa dodati šećer. Kuvati par minuta da se šećer rastopi uz stalno mešanje. Na kraju dodati sok i koru pomorandže, pa ubaciti 3-4 palačinke savijene na četvrtine ili šestine. Kuvati 7-8 minuta da palačinke lepo upiju sos. Na pola kuvanja ih okrenuti.
Servirajte ih uz beli šlag.
Iskreno, dok nisam isprobala ovaj recept, nisam imala pojma da je kombinacija ova dva ukusa (i mirisa) tako dobra. Karamel sos čiju slatkoću prožima kiselkasta nota narandže, pa na sve to dodati malo belog šlaga. Hedonizam!
Ako ste i vi, kao i ja, hedonista, pročitajte (i isprobajte) ovaj recept.
Za palačinke:
3 jaja
2dl mleka
2 dl vode
6 dl kisele vode
450-500g brašna
prstohvat soli
prstohvat šećera
1 kesica vanilin šećera
ulje
Jaja blago umutiti pa dodati mleko i vodu. Zatim naizmenično dodavati brašno i kiselu vodu da bi se sastojci lakše sjedinili. Na kraju dodati so i šećer, umutiti i procediti kako smesa ne bi imala grudvice. Ostaviti 1-2 sata da odstoji. Pre prženja dodati malo ulja (2-3 kašike).
Mamina kuhinja je uvek najlepša, pa su verovatno i njene palačinke najbolje, tako da ne morate da ih pravite po ovom receptu ako imate neki koji vam se više dopada.
Za sos:
150g margarina za kolače ili maslaca
70g šećera (braon po mogućstvu)
sok i kora jedne narandže
Margarin istopiti na srednjoj vatri, pa dodati šećer. Kuvati par minuta da se šećer rastopi uz stalno mešanje. Na kraju dodati sok i koru pomorandže, pa ubaciti 3-4 palačinke savijene na četvrtine ili šestine. Kuvati 7-8 minuta da palačinke lepo upiju sos. Na pola kuvanja ih okrenuti.
Servirajte ih uz beli šlag.
Javite mi svoje utiske ako isprobate. Uživajte!
Ovo deluje PREDIVNO. Javljam utiske čim probam :).
ОдговориИзбришиPalacinke izgledaju neodoljivo. Prvom prilikom ih spremam! :)x
ОдговориИзбришиMmm, izgledaju tako dobro, ali ja nisam neki ljubitelj bilo čega što sadrži pomorandžu. Možda probam samo sa keramelom.☺♥
ОдговориИзбришиhttp://mystyle77.blogspot.rs/
Ceo život pravim ove palačinke!! Hahhahah ali post je svakao odličan kao i recept, a o slikama da na pričam! Prelepo
ОдговориИзбришиDeluju baš ukusno! :)
ОдговориИзбришиhttp://saskascloud.blogspot.rs/
Savršeno izgledaju, ne sumnjam da im je ukus fantastičan. :)
ОдговориИзбришиGirly world
Novi post na mom blogu. ☺
Izgledaju vrh! Moram probati. ☺♥
ОдговориИзбришиBas ukusnoo izgledaju, prvom prilikom cu probatiii! :-)
ОдговориИзбришиSavršeno izgleda, moram da ih napravim! Svaka čast za slike!
ОдговориИзбришиNovi post na mom blogu: teenlifenadja.blogspot.com
IZgleda predivno i preukusno :)
ОдговориИзбришиJao, ja obozavam pomorandze! Ovo je sjajna ideja i svakako cu jednom isprobati, jer obozavam da eksperimentisem u kuhinji. Sjanan post! :D
ОдговориИзбриши