четвртак, 2. јул 2015.

The Perfect Lemonade!


Leto. Napolju +40 stepeni. U pozadini se čuje tiha muzika. Ja sedim u hladu u dvorištu sa čašom limunade u ruci. Čekam zalazak i pad temperature. Okej, nije bas tako. Napolju nije tolika vrućina i umesto muzike se čuje smeh mojih prijateljica. Nije li tako bolje?

Voće u čaši i pored čaše. Šećer u čaši i na obodu čaše. Izbegavamo kliše sa kriškom limuna sa strane... ali nije li limunada sama najveći letnji kliše? Možda, ali nije važno. Kad, nakon godina dodavanja šećera i vode u nedogled, sve dok se ne dobije savršen odnos (koji se nikada ne dobije – uvek nešto fali), pronađete savršen recept, od tolikog uživanja izgledaće vam kao da pijete jedno potpuno novo piće. A ako ga još i dekorišete – sreći nikad kraja.
Danas delim sa vama jedan veoma jednostavan i poznat recept. Zašto? Jer mislim da je potrebno podsetiti se, pošto vrućine dolaze (nadam se). 


Biće vam potrebna jedna šolja sveže ceđenog limunovog soka i jedna i po šolja simple syrupa. Njega možete napraviti tako što ćete na laganoj vatri pomešati 3/4 šolje šećera i 3/4 šolje vode i mešati dok se ne napravi sirup. Kada se sirup ohladi, u veću posudu sa ledom dodajte limunov sok i sirup, a onda i vodu ili kiselu vodu (3 šolje).


U limunadu dodajte voće po želji. Ja sam probala sa nektarinama, malinama i višnjama. Višnje su obojile limunadu u roze i malkice (skoro neprimetno) joj promenile ukus, dok se sa ostalim voćem ništa nije desilo. Ako želite možete obod čaše premazati medom, a onda utopiti u šećer, izgleda super. 


21 коментар:

  1. Jako dobro izgleda! Ovo je drugačije od obične limunade, a opet izgleda ukusno :) Obavezno ću probati ♥

    justbewhoyouwantbe.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Izgleda vrhunskoo ^^
    Odo ja da pravim. Bajj ☺

    ОдговориИзбриши
  3. Ekstra probacu! Bas mi se dopada opis a i slike!

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda *-* Odlično znači. Tvoja sposobnost za dekoraciju čini ovu limunadu još ukusnijom i primamljivijom. Sigurno ću probati :)

    http://teenagegirlsdiarydiy.blogspot.com/ posjetite, novi post :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Ja volim sve da dekorisem i nekako mi hrana tako deluje ukusnije. :)

      Избриши
  5. Imaš predivne slike. Ovo s malinama izgleda tako mmm.♥

    http://nevergiveup656.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Predivno napisan uvod! Odličan recept, moram probati. :)<3

    ОдговориИзбриши
  7. To, Luna!Ovakvi postovi mi se jako svidjaju! DIY projekat i nekoliko recenica koje opisuju neki deo tvog dana, tako nesto, ii... To je sve! Uvek je zanimljivije kada dodas ove pomenute recenice, nego da samo napises DIY post. Takvi postovi su, pa, kako da kazem... Smorni, haha. Treba dati nesto svoje, neki svoj znak, pa da kada vidis post, odmah prepoznas blogera! Osim toga, super si objasnila, DIY postovi (kao i postovi svih vrsta) ti bas idu od ruke! Postala si jedna od mojih omiljenih blogerki!
    P.S. Vidim da niko nije primetio, ali ja jesam, da imas 100 clanova! To je divno, cestitam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti jos jednom. Mnogo mi je drago da ti se dopada moj blog jer stvarno volim diy-eve, pisanje i fotografiju i uzivam u ovome sto radim :)
      Slazem se sa tobom da je super kad nakon citanja posta prepoznas blogera, odnosno njegov stil pisanja :)
      Hvala :)

      Избриши
    2. Nema na cemu, ti si vredna svake pohvale! Vidi se da volis svoj blog i blogovanje uopste, inace ne bi bila ovako dobra blogerka! <3 Super je kad posle prve-druge recenice prepoznas blogera koji je napisao post, zar ne? A ja mogu da te prepoznam cak i ako samo gledam slike! Zasluzila si 100 clanova, apsolutno!
      Elena. <3

      Избриши
  8. Odlično Luna! Višnje uvek imam u frižideru tako da ću sigurno napraviti.
    Mnogo ti hvala što si nam dala recept za simple syrup!
    Čestitam za 100 čitalaca! Zaslužila si

    Moj blog na novom linku
    milicamihaela.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Omgg savrseno. *-----------* slike su jos vise savrsene!!! :)
    Definitivno cu napraviti. ♥♥♥♥ Blog ti je vrhunski zaista

    ОдговориИзбриши
  10. Ko jos ne voli limunadu, a pogotovo ovu ovako savršenu. Slike su prelepe i tekst je divan kao i uvek. Definitivno ću probati.

    ОдговориИзбриши