понедељак, 15. јун 2015.

Čokoladne lizalice!

Pre oko 4 meseca na mom blogu se, ničim izazvan, pojavio post sa idejom za poslasticu za žurku. Priznajem, februar nije baš najsrećnije vreme za objavljivanje takvog posta, ali ja sam imala veliku zelju da ideju podelim sa vama. U međuvremenu se u mojim mislima i planeru javilo jos par njih, ali sam ih sacuvala za neki prikladniji period. Sada, kada je sunce obasjalo ulice i zagrejalo asfalt, pravo je vreme za predvečernju žurku. Bar se meni tako čini.
Ako biste i vi pravili žurku za uži krug prijatelja u svom dvorištu - pratite blog, jer sledi serija postova o idejama za grickalice. Ipak, kako bih izbegla monotoniju, seriju ce povremeno prekinuti i neki diy projekat za uređivanje sobe ili eventualno neki preporuka-post.
(Nadam se da ću uspeti da izbalansiram i da će svako od vas naći ono što mu se dopada, jer imam puno ideja.)


Prve u ovoj seriji postova su džinovske čokoladne lizalice iliti kolačići na štapiću. Prelepo izgledaju, priznaćete.


Trebaće vam:
Oreo kolačići
Maslac
Kondenzovano mleko (ako ne možeš da nađeš poslužiće i obično)
Crna i bela čokolada
Mrvice za dekoraciju
Štapići za ražnjiće


Oreo keksiće sam ubacila u secka i dobro ih samlela. Dodala sam malo rastopljenog maslaca a zatim sam postepeno dodavala mleko i mešala smesu rukama dok nisam dobila nešto nalik na testo. Napravila sam 6-7 kuglica, stavila ih na tanjir obložen papirom za pečenje, zabola po jedan štapić u svaku i ostavila u frižider na 15-ak minuta. Kada su se ohladile svaku sam pojedinačno utopila u rastopljenu čokoladu, pa u mrvice. Vratila sam ih na papir, pa u fružider na još 15 minuta. I to je to. Spremne su za posluživanje.



Uživajte u lizalicama do sledećeg posta, a ja ću se potruditi da on bude gotov što pre. Kada i nama srednjoškolcima počne raspust postovi će biti redovniji. CYA!



12 коментара:

  1. Probala sam već ove čokoladne lizalice na drugaričinom rođendanu i mogu ti reći da su mi e jako dopale. Nemam zamjerke, pogotovo oko Oreo keksa koje obožavam ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Probala sam ih vec i mogu reci da su predivne *Q* Tebi su bas lepo ispale ♥

    ОдговориИзбриши
  3. Divno izgledaju, ne sumnjam da su preukusni sudeći po sastojcima. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Cake pops na engleskom, divne su, skoro sam ih pravila! Odlične sličice inače. :D

    http://fashionholicyeahh.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Joj kako su slatke! Moraću da ih pravim uskoro :)

    Novi post na blogu :)
    Girly world

    ОдговориИзбриши
  6. ne znam koliko puta sam ovo rekla ali moram opet. Ti me iz posta u post iznenadjujes na jedan divan nacin. Jako si kreativna i mnogo mi se dopada i kako uradis DIY projekat. Mnooogo mi se svidja i kako zapocnes post :)
    Jao lize su bas lepe, probacu ih

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, Iva! Ovakvi komentari me bas obraduju. Divno je znati da neko ceni tvoj trud i da mu se dopada ono sto radis. :*

      Избриши