четвртак, 14. мај 2015.

Pancakes!


Četvrtak je tako let's-do-something dan. Iako su predmeti koje imam u školi tog dana poprilično dosadni, nekako se uvek nađe razlog za smeh, iz koga se u meni stvara energija za rad. Kada sam prepodnevna smena, kao sada, obično ovako lepa i sunčana popodneva provodim sa društovm napolju, međutim, danas sam se malo vrcnula i rešila da uradim nešto korisno. Nakon sređivanja sobe i garderobera (koji su uvek u haosu), odlučila sam da se počastim porcijom američkih palačinki. Iza mene je jedna naporna nedelja, a jos napornija tek sledi - hajde da uživamo u momentu!

Recept (za dve osobe):

Biće vam potrebno:
-1 jaje
-2dl mleka
-Oko 170g brašna
-50-80g šećera
-kašičica praška za pecivo

Priprema:
-Umutiti jaje i mleko, a zatim dodati ostale sastojke. Ostaviti smesu da odstoji sat vremena, a onda promešati. Ako mislite da je previše gusta ili retka dodajte mleko ili brašno.
-Na zagrejani i podmazani tiganj za palačinke stavite 2-3 kašike prethodno napravljene smese. Kada se na površini palačinke naprave balončići spatulom je okrenite na drugu stranu. Nakon što je skinete sa tiganja ostavite je da odstoji par minuta da bi omekšala.
-Premažite je istopljenom čokoladom, marmeladom, karamel prelivom ili nečim četvrtim. Dodajte voće i sladoled. Uživajte!




16 коментара:

  1. Jako ukusno izgledaju,verovatno cu probati da ih napravim :D Mmm,sad bih dosla do tebe i sve to bi pojela :D

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман14. мај 2015. 11:51

    Savrsene suuu :) Moram da napravim!

    ОдговориИзбриши
  3. Jao ti si pravi kreativac! Jako volim da citam tvoje postove a pogotovo DIY postove, mislim da nisam upoznala nekog do sada da toliko lici na mene ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Uu odličan post! Moraću da probam da ih napravim. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Vau, prelepo izgledaju! Kada tako lepo dekorišeš, izgledaju još ukusnije! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja skoro uvek lepo skockam tanjir, iako sve pripremam samo za sebe :"D :*

      Избриши
  6. Preeedivno izgledaju! Ja sam, inace, veliki fan palacinki tako da sve sto ima veze sa njima moram da probam!

    http://flylikeaduck.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Izgledaju predobro, mislim da ću ih isprobati ovih dana. Samo imam jedno pitanje: koliko otprilike palačinki ispadne od te mere? ☺

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavisi od velicine. Ja volim ove srednje velicine i bilo ih je preko 10, ali ako prvi put pravis americke palacinke racunaj da ces prve 2-3 baciti, dok udjes u fazon :D

      Избриши
  8. Анониман2. јун 2015. 09:32

    Pravila sam!Super su!Moja sestra i ja smo napravile oko 15 palacinki,i podelili smo svim ukucanima,svi su se odusevili!Da li je ovo tvoj licni recept ili si ga negde nasla?Svejedno,preukusno je!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je klasicni, opste poznati, recept koji sam ja usavrsavala (dodavala ili oduzimala ono sto je bilo visak). Drago mi je da ti se dopadaju. ;)

      Избриши
  9. Ja sam pravila,ali sam samo u testo dodala sirup od cokolade,sve lepo smuckala i kad se ispeklo bile su divne! <3

    ОдговориИзбриши