недеља, 11. јануар 2015.

30 more seconds to make it prettier! (4 delicious recipes)

Ne poričem, volim da ugađam sebi. Ne mislim da je to loše-ne smetam nikome i ne maltretiram nikoga. Volim da sve uredim onako kako meni odgovara da bih uživala. Volim da hranu lepo aranžiram: da stavim šlag u kafu ili preliv od čokolade u tanjir ili čašu.
Pa ljudi su vizuelna bića, nema potpunog ugođaja bez dekoracije!
I eto, tako sam ja, u poslednjim mesecima 2014. godine, ponekad sebi spremala lepo dekorisane poslastice koje sam ispijala i jela uz ćebence, instagram, pinterest i ELLE. Škljocala sam, dakako, pa su se slike nakupile. Izabrala sam one koje ilustruju 4 stvari u kojima sam najviše uživala i potrudiću se da vam njima i tekstom (da ne kažem receptima) dočaram delić te tople atmosfere iz mog kutka.

Dok je vreme jos uvek iole bilo lepo, tj nije bilo snega, najviše sam jela plazmu sa istopljenom crnom čokoladom i malinama, a najviše pila jedno od Starbucks jesenjih pića...u pokušaju. Ako želite da ga probate u šerpu stavite vodu, šećer i cimet. Kad proključa sklonite s ringle, dodajte sok od jabuke i karamel. U ovom slučaju šlag nisam koristila samo kao dekoraciju, već i kao razblaživač jer mi je piće bilo previše kiselo.





Od kad je pao drugi sneg, koji je označen kao prvi, jer se pravog prvog niko ne seća, u mojoj kuhinji počeli su da se prave neki sladji topli napici i sladji dezerti, medju kojima je Nutella topla čokolada i banana-Kit kat nazovikolač u čaši. 

Za taj kolač ili šta god to bilo trebaju vam, logično, banana i Kit kat. Bananu izgnjavite viljuškom, a čokoladicu isecite na komadiće i redjajte ih u čašu naizmenično. Dodajte malo preliva od čokolade (koji možete napraviti tako što ćete istopiti čokoladu za kuvanje i u nju dodati malo ulja). Jedino što je meni ovde falilo je kugla sladoleda od vanile. 



Za toplu čokoladu sa Nutelom trebaće vam šolja mleka, 2 kašike Nutelle i kašikaka kakaa. Sve pomešajte i prokuvajte. Umesto kakaa ponekad stavim omiljenu instant kafu. 



Do sledećeg posta! 

17 коментара:

  1. Slike su super, moraću da probam ovo 'Starbuscks piće' ☺

    teodorassmallworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Ekstra je, odmah večeras pravim toplu čokoladu sa Nutellom ☺

    ОдговориИзбриши
  3. Slike su predivne.A ovo sve izleda takoo ukusnoo.Isprobacu ovo Starbucks pice.

    ОдговориИзбриши
  4. Ukusno. :( Ovaj drugi recept moram probati. ♥

    ОдговориИзбриши
  5. Sve izgleda, njam!!! Odmah se bacam na posao!:-D

    http://beautytipsbymt.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. heej priv put sam na tvom blogu i moram reći da si odlična,odlično pišeš....jooooj,stvarno mi sve izgleda ukusno,uhhh,morala bih ovo probati napraviti ali ja kakva sam kao da gledam neće mi ispasti kao ktb. haha xd
    iamforeverdirectioner.blogspot.com
    emma(ako imaš vremena posjeti me imam novi post)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, ma ovo su sve neke jednostavne stvari koje se spremaju za 5 minuta. Nista lakse ;)
      Hvala ti na lepim recima. Poseticu tvoj blog, naravno.

      Избриши
  7. Odlično! Super blog takođe.Moraću da probam nešto od ovoga. Inače slike su fantastične. :)

    Zapratila sam te, uzvrati ako možeš. :)
    NOVI POST NA MOM BLOGU: http://fashionholicyeahh.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Ja ne znam vise koje bih reci hvale mogla upotrebiti na racun tvojih postova i bloga. :)

    http://shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  9. odlicne ideje, zaista ... i pratim te, poseti moj blog (opet) i ako ti se svidi ovaj novi post, zaprati ! http://vanja00.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши