среда, 15. октобар 2014.

My Agenda!

Dok u ruci nosim kafu za poneti u katronskoj čaši i jurim ulicom pokušavajući da u torbi pronadjem ključeve, u glavi mi je haos. Misli se preplići, mimoilaze, sudaraju... Pakao!
U tom haosu pokušala sam da nadjem način da organizujem sebe i svoje misli. Prva i poslednja ideja bila je: planer, agenda!
Dakle, kada sam shvatila da mi je potrebna, trebalo je naći odgovarajuću agendu. Ispostavilo se da je to mnooogo teže nego što sam mislila. Odeljaka je bilo ili previse ili premalo, a i većina njih mi nije bila stvarno potrebna, dok su mi, s druge strane, pojedini segmenti uvek falili.
Na kraju se, kao i svaki put, završilo tako što sam sama napravila agendu. Baš onakvu kakva mi je bila potrebna.


Kupila sam rokovnik sa prelepim šarenim koricama (baš za mene) i počela da organizujem njegovu unutrašnjost. Na unutrašnjim stranama korica sam zalepila post it blokčiće i lepe, šarene kovertice iz Srećnog dugmenceta (u kojima čuvam šarene papire), kao i džep za odlaganje krupnijih papira na zadnjoj korici.



Rokovnik je podeljen na 4 dela: plavi, ružičasti, sivi i zeleni, što mi pomaže da se lakše snadjem i brže nadjem željeni odeljak. Na početku plavog dela je kalendar, koji zauzima par stranica, ostatak plavih stranica zauzima nedeljni planer. Ružičasta četvrtina je za online zabavu: blog ideas, blogs & sites i diz & crafts. Sivi deo podrazumeva fashion & beauty, home decor & desing i lifestyle odeljak.
Cela zelena površina ostala je prazna, ali sam ubrzo shvatila da mi treba i odeljak za liste (to do & shopping), tako da se za sad samo to nalazi u/na njoj.



Agenda je mesto gde mogu na kreativan način da zapišem svoja razmišljanja i zapažanja. Uz raznobojne olovke i isečke na zabavan i efikasan način organizujem svoje misli i vreme. Ako u sebi imate višak kreativnosti kupovanje/pravljenje agende je prava odluka!
Moram da priznam da sam pomalo postala zavisnik, ali ne smeta, sve dok me čini srećnom.

3 коментара:

  1. Presatka je!Da li bi htela da se učlaniš u moj blog?girlsblog1112.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Zaista ti je slatka agenda. Imas odlican blog. Poseti i moj http://svetjednedevojke.blogspot.com/?m=1 Pa mozda ti se nesto i svidi.

    ОдговориИзбриши