уторак, 05. август 2014.

Spa tretman kod kuće! || Uradi sama projekti

Ako ne jednom nedeljno, onda bar jednom mesečno treba da priuštite sebi kompletni spa tretman. Pa, pošto ne možemo non stop da se vučemo po kozmetičkim i drugim salonima, napravićemo sami nekoliko "preparata".

Piling za telo:

Pomešajte maslinovo ulje i šećer i dodajte kapi nekog mirisnog ulja, npr. mentol ili lavandu (možete da stavite i iseckane latice ruže). I to bi bilo to. Dobro se istrljajte sapunom nakon što očistite svu nečistoću iz pora pilingom jer ume da bude klizavo, haha.

Piling za lice: 

Citrusno voće je dobro za čišćenje, pa ćemo zato koristiti grejpfrut. Dakle, pola grejpfruta pomešajte sa malo mlakog mleka i malo šećera. Nežno utrljavajte u lice par minuta i dobro isperite. Pazite na oči, zbog kiseline!

Piling za usne:

Malo kokosove masti pomešajte sa braon ili žutim šećerom i medom. Ako nemate kokosovo, možete koristiti i maslinovo ulje. Takodje, možete koristiti i beli kristal šećer.
Smesu možete utrljavati kašičicom ili četkicom za zube.

Sada kada ste dooobro izribali celo telo, vreme je da malo smirite kožu. Ne telo nanesite omiljeno mleko za telo, a na lice hidratantnu kremu. Ako ipak želite masku za lice pomešajte jogurt (najbolje grčki, pošto je čvršći) sa kašikom meda i ostavite da odstoji 15-ak minuta, pa isperite. 

Na oči stavite dobre stare krastavce ili kesice skuvanog čaja od kamilice i uživajte!

XOXO

2 коментара: