петак, 22. август 2014.

Back To School - dekoracija školskog pribora!


Do pre par godina, kad mi je internet uglavnom služio za igranje igrica i slušanje muzike, a ne za čitanje blogova, bila sam ubedjena da sam jedina osoba na svetu koja vodi računa o spoljašnjem izgledu školskog pribora. Mislim koga još briga kako će mu izgledati sveska koju će za par meseci baciti? Mene!
Sada kada znam da nisam jedina koja voli da joj sveske imaju lepe korice i olovke budu šarene, rešila sam da podelim sa vama kako ja dekorišem svoj školski pribor.

Kako sveske sa lepim koricama umeju da budu jako skupe, odlučila sam da kupim neke obične jeftine sveske i oblepim ih ukrasnim papirima i samolepljivim tapetama za nameštaj.

Ukrasni papir sam isekla tako da sa svake strane bude po 1-2 cm veći od sveske, zalepila sam i delove koji su virili sam savila i zalepila sa unutrašnje strane korica. Bolje je da uradite ovako nego da papir koji ćete zalepiti na svesku bude istih dimenzija kao ona jer ćete ovako biti siburniji da se nećeodlepiti.
I da, na sredini sam isekla parče široko koliko je sveska debela kako bih uopšte mogla da savijem "višak".



Zatim sam na unutrašnju stranu korica zalepila običan beli papir sa svake strane kraći po 0.5cm kako bih sakrila "viškove". Ovaj korak nije obavezan, ali ja volim da uradim to iz 2 razloga: izgleda urednije i može da se crta bolje haha. (Recite mi da nisam jedina kojoj je prva strana sveske iscrtana i išarana?)






Jednobojne / obične / klasične / dosadne olovke sam umotala u samolepljive tapete i washi trake i sada izgledaju mnogo lepše nego sto su bile na početku ovog "poduhvata".
Ako nemate ni ukrasne papire ni washi trake, možete koristiti i isečke iz novina kao sto je to Tijana uradila OVDE.






I to bi bilo to za sad. Pretpostavljam da ću do kraja raspusta objaviti još back to school diy postova, zato pratite blog! Cya!

1 коментар:

  1. Nisi bas najbolje objasnila, ali sam u potpunosti razumela sve. :)
    Inace, nepravilno je reci 'viskove'.
    Sveske nisam probala, ali sam zato olovke i sjajno su ispale!
    Imam jedan savet, ne znam gde sam to videla.
    Uzmes washi traku (ili sta vec koristis) i skroz oblepis oko olovke i produzis jos od prilike 2cm.
    Sada zareses olovku i onda ispadne kao da je olovka stvarno takva, a ne da si oblepljivala. :D
    Meni su sve olovke takve, a sveske moram probati!
    Javljam ti utiske za sveske kad ih napravim!

    ОдговориИзбриши