четвртак, 24. децембар 2015.

DIY: Novogodišnji detalji


Juče sam, umesto da učim istoriju, sela na pod, otvorila fioku sa materijalom za DIY projekte i istresla papire, boje i olovke ispred sebe. Moram da priznam, nedostajao mi je taj osecaj skučenosti u haosu koji me okružuje. Razmišljala sam kako da iskoristim bakers twine koji sam kupila još jesenas, jer me jako podseca na zimu i novu godinu. Ideja se vrlo brzo rodila, a poroces nastanka sam, naravno, fotografisala, kako bih mogla podeliti sa vama.

Za ovaj vrlo jednostavni DIY biće vam potrebno:
-karton
-papir
-(crni) sprej
-bakers twine (ili bilo koji drugi (deblji) konac)
-olovka, makaze, maskirna ili selotejp traka



Prvo skicirajte ili precrtajte sa interneta jednostavnu sliku jelke, a zatim crtež isecite. Na poleđini zalepite parče samolepljive trake, kako vam se papir ne bi pomerao dok budete precrtavali na karton. Crtež upotrebite kao model koji ćete kopirati desetak puta. Isecite jelkice od kartona, bušačom za papir izbušite rupicu na vrhu svake i na poleđini zalepite parče trake, da vam se jelkice ne bi pomerale kada ih budete isprskali sprejom.
*Ako koristite korice bloka, predlažem vam da ofarbate glatku (spoljašnju) stranu. Meni lično se tako dobijeni efekat više dopada.
Nakon što ste sve jelkice isprskali i ostavili da se osuše, nanižite ih na konac i vežite na približno jednakim rastojanjima. Vodite računa da svaku jelkicu vežete na isti način, kako bi bile okrenute u istom smeru.
Na zid ih zalepite washi ili maskirnom trakom.





16 коментара:

  1. Jednostavno, a lepo! ♥:)x

    http://georgiarose5.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan diy Luna,drago mi je sto si konacno napisala post <3!I ja obozavam onaj osecj kada me okruzuje razni materijal,prosto je carobno <3!!!

    Novogodisnji post-->perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan diy Luna! Drago mi je što si napravila mali predah i napraviš ovaj prelepi diy! Moram da ga napravim sto pre♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno, ja bih volela da nisam pravila tu pauzu u blogovanju, jer mi mnogo fali sve to - fotografisanje, pisanje teksta, citanje komentara. Medjutim, obaveze mi skrate vec skraceni zimski dan, i nista ne postizem da uradim. :)

      Избриши
  4. JAKO JEDNOSTAVNO A IZGLEDA PREDIVNOOO! :D jako si kreativnaa

    ОдговориИзбриши
  5. Odlicna ideja, mnogo mj se svidja!! A inace, jako si kreativna i svi tvoji dosadasnji diyevi me odusevljavaju! Svaka cast! :D
    Samo, moje misljenje je da ipak jelkice budu zelene. :)
    blogteenqueen.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno!
      Ja sam se dvoumila izmedju zlatnih i crnih, ali sam na kraju ipak odabrala crnu kako bi mi se slagala uz ramove (o kojima ce biti vise reci u nekom od narednih postova) :)

      Избриши
  6. Predivno izgleda! Napraviću nešto ovakvo još danas. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ti si blogerka koja definitivno pravi najbolje DIY ideje. :)


    Na mom blogu mozes okititi jelku pa pogledaj.
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши