петак, 25. септембар 2015.

My spa night + spa diys


Ako ne jednom nedeljno, onda bar jednom mesečno sebi priuštim spa veče kod kuće. Odvojim par sati za sebe, napravim par pilinga i maski, pustim omiljenu play listu i okupiram kupatilo. U razgovoru sa Ivom sa bloga Iva's special section shvatila sam da imamo dosta različitu rutinu i koristimo različite proizvode, pa smo odlučile da napravilo collab na ovu temu.
Nakon što završim sve obaveze, da mi kasnije ne bi okupirale misli, napravim sebi laganu večeru. Voćni jogurt, seckana plazma i neko voće su skoro uvek moj izbor. Ostavim to u frižider za kasnije i, dok još nisam "skinula kecelju", smućkam piling za telo, stopala i usne.
Za to vreme napunim kadu i dodam malo (čitaj 3 i po pakovanja) kupke da napravim penu. Volim da "otkisnem" u vreloj vodi bar pola sata pre nego što pilingom skinem sve mrtve ćelije (i ono malo boje što sam nabacila letos :( ) Posle toga svo ulje i šećer isperem Niveinim gelom za tuširanje, a onda se namažem (čitaj utopim u) Bath and body works body butterom.
Lice očistim Neutrogeninom piling-kupkom i losionom sa klindamicinom. Zatim na ožiljke od bubuljica stavim masku od meda i cimeta.
Na kraju iz kose isperem masku koju sam ranije stavila (o tome ću vam pisati u zasebnom postu), stavim balzam i očešljam je.
Kada sam završila sa svojim tretmanom, oblačim nešto udobno i, sa svojom večerom, knjigom i kafom ili čajem, odlazim u krevet. Dok jedem proveravam društvene mreže, upisujem u planer obaveze i navijem alarm. I na kraju se prepuštam knjizi...

Za piling za telo trebaće vam:
šećer
maslinovo/kokosovo ulje
sok i kora jednog limuna
Pomešajte šećer i limunov sok i koru, a onda dodajte ulje sve dok ne dobijete kašu.

Za piling za stopala trebaće vam:
so
maslinovo ulje
Dodjte ulje u so dok ne dobijete kašu.

Za piling za usve trebaće vam:

kašika (žutog) šećera
kašika meda
kašika maslinovog ulja
Pomešajte sve sastojke.

Za masku za ožiljke trebaće vam:

kašika meda
kašika cimeta
Pomešajte sastojke.
Da bi maska obavljala posao treba je koristiti svakodnevno.



25 коментара:

  1. Koristan post! Čini mi se da si i prošle godine pisala post na istu temu, samo što je ovaj mnogo bolji.
    Čestitam na još jednom collab postu!

    bluebaby204.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pisala je post na temu Perfect morning. ☺

      Избриши
    2. Pisala sam o spa tretmanu kod kuce bas odavno, cudi me da se iko toga seca, haha :"D
      A kao sto Kaca kaze, pisala sam i o svom savrsenom jutru :)

      Избриши
  2. Divan post kao i uvek - na to smo vec svi navikli <3 Inace volela bih da znam nesto vise vezano za ovu masku za oziljke. Koliko puta dnevno je koristis? Pomaze li u kracem roku ? Bula bih ti neizmerno zahvalna na odgovoru<333

    http://mojnacindaletim.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja, hvala Bogu, nemam puno problema sa bubuljicama - katkad mi koja iskoci pored usta ili nosa. No moja mama ima, pa je ona provela godine i godine na internetu tragajuci za raznoraznim kremama i tretmanima.
      U poslednjih godinu dana koristile smo ovu masku jednom dnevno. Ja, moram da priznam, ne bas tako cesto, no ona jeste i jako joj je pomogla. Med hidrira i zaleci rane, a cimet, pored regenerisuceg dejstva smanjuje stvaranje bubuljica u buducnosti.
      Dakle jednom dnevno nanesi masku na problematicne delove lica, stavi jedan sloj gaze, ako ti je lakse, da bi mogla normalno da funkcionises i ostavi par sati ili preko noci. :)

      Избриши
    2. Hvala najlepse na dugackom odgovoru i velikoj pomoci <333

      Избриши
    3. Nema na cemu. Uvek sam tu da pomognem ako i koliko mogu :)

      Избриши
  3. Divan post! Moram isprobati jedan od ovih pilinga :)

    ОдговориИзбриши
  4. Baš ću večeras da probam ovo jer mi svakako treba spa veće samo za mene posle 2 sedmice neprekidnog rada i mozga i tela. Hvala ti na savetima.... slike su odlične kao i tekst.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Savrsen tajming, ako mene pitas. Jednom u dve nedelje mi se cini kao najbolja "frekvencija spa veceri" :)

      Избриши
  5. Super post!♥ Drago mi je da smo sarađivale! Završih i ja post napokon ♥♥

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post Luna, hvala na receptima za pilinge :) Nijedan nisam isprobala, jer prosto nemam tu naviku da izdvojim vreme za pravljenje pilinga iz kuhinje, ali čula sam da su mnogi bolji od kupovnih :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno, nikad nisam probala ni jedan kupovni, osim onih za lice, jer nisam imala potrebu posto mi ovi savrseno rade posao :)

      Избриши
  7. Ovi pilinzi izgledaju odlicno. Ja sam koristila neki protiv mitisera ali i ne pomaze nesto.

    Na mom blogu je novi post pa ako mozes pogledaj.☺
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Neutrogenina piling-kupka bi ustvari trebala da pomaze u uklanjanju mitisera. Koristim je tek par nedelja, ali vidim razliku. Nos mi se jos uvek nije skroz iscistio, ali je dosta pomogla, pa ako zelis - probaj. Imas moje preporuke. :)

      Избриши
  8. Luna post je odlican kao i uvek. Fotkice vrh. ♥ Maske su jednostavne i lako se prave tako da cu sigurno neku napraviti ♥

    ОдговориИзбриши
  9. Jako dobar post. Nikada nemam vremena za sebe što definitivno nije dobro, pa bih mogla iskoristiti koji od ovih pilinga uskoro. ♥

    Just be who you want to be :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Predlazem ti da bar jednom mesecno umesto odlaska u grad u subotu uvece to vreme iskoristis za spa vece. Preporodices se :)

      Избриши
  10. Moram da probam piling za ožiljke, jer iako sada nemam puno bubuljica, one koje sam imala ranije su mi stvorile problem na licu. Inače, perfektan post. :*

    Novi post je na blogu --> Shine perfection

    ОдговориИзбриши
  11. Tvoje fotografije su savršenstvo!!!

    http://ljubavnaprvocitanje.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши