понедељак, 28. септембар 2015.

Fall makeup (NEW IN)


U zatišju pre bure, iliti kraju sezone, rafovi proizvođača kao što su Essence ili Aura, jedni od mojih omiljenih drogerijskih proizvođača, su opustošeni, prazni. No, čim se naredno godišnje doba približi, bivamo zatrpani novim kolekcijama. Ja sam u toku preprošle nedelje pročešljala sajtove ovih proizvođača i sastavila listu želja. Moji lepljivi prti još uvek se nisu dokopali svega što je na njoj, kao npr. Aurinog tečnog iluminatora, ali sam želela da podelim sa vama koji su to novi proizvodi, a koji stari, pronašli svoj put (nazad) do mog nesesera.


Kao što sam već pominjala, jesen je vreme kada uživam u bronzanim senkama sa šimerom i bordo-ljubičastim karminima, pa me nove kolekcije nisu mogle ostaviti ravnodušnom. Essence je plasirao novu liniju paleta senki pod nazivom „All about...“. Izbor je, moram da priznam, bio težak, ali je konačna odluka pala na All about bronze paletu. Četiri dobro pigmentovane nijanse sa puno šimera (tamnije) i četiri malo slabije pigmentovane (svetlije) me nisu razočarale. Koliko para toliko i muzike, rekla bih. Od Essence-ovih noviteta još sam probala i Stay all day long-lasting concealer odnosno tečni korektor, mada vam o njemu još uvek ništa posebno ne mogu reći.

NYX Matte lipstick - SIRENE; Maybelline Color drama - 510 RED ESSENTIAL; Aura absolute matte - 611 Time for selfie

Aura je dopunila svoju kolekciju Absolute matte tečnih ruževa i to je bio povod da konačno, posle dugog premišljanja, probam i jedan od njih. Gde sam bila do sada?! Daću sebi slobodu da kažem da je ovo najbolji mat ruž koji sam probala jer ne isušuje usne i ostaje na njima sve dok vi ne poželite da ga skinete. Drugi mat ruž, koji imam već par meseci, ali ga retko koristim je Nyx Matte lipstick u nijansi SIREN. Razlog zbog koga ga obilazim je jednostavan i predvidljiv – kao i većina mat karmina isušuje usne. No, nijansa (koja me je i kupila) me je naterala da mu ove jeseni dam još jednu šansu. I poslednji iz grupe ruževa je Maybelline color drama o kome sam vam pisala OVDE. Kremasta tekstura i dobro pigmentacija po ceni ne većoj od 250 dinara (često je na akcijama za po 199) i dobra ponuda nijansi su ono što mi se dopada kod ovog ruža/olovke.



Sledeću grupu započeću Aurinom bazom za nokte koja čini da se lak ravnomerno i lako razmaže, duže ostane na noktima i zaštiti ih od boje i hemikalija. Uz to je ovo i proteinska baza, pa ujedno i hrani nokte. A kad dođe do konkretnog prebojavanja, prvi na listi je Pupa lak u nijansi 109. Čudna braonkasno-ljubičasto-bordo nijansa sa česticama koje reflektuju svetlost. Malo svetliji i malo više bordo Flormarov lak u nijansi 314 Velvet red. I najveće otkrovenje – Golden rose express dry lak u nijansi 17. Sva tri laka mi dosta dugo izdrže na noktima, a razlog zašto je Golden rose iznenađenje je to što sa njihovim lakovima do sada nisam imala ovako pozitivna iskustva. Uz to se lak suši za 60 sekundi, što je za mene veliki plus.

Flormar nail enamel - 314 Velvet Red; PUPA lasting color - 109; Golden rose express dry - 17

I na kraju, van svake konkurencije, Trussardi My name parfem. Nisam verovala da ću posle Light blue-a naići na parfem koji će mi se dopasti sve dok nisam pritisnula pumpicu ovog parfema. Light blue je, naravno, još uvek moj all time favourite i evergreen parfem, no, kako je on pomalo citrusan, a samim tim i letnji, ove jeseni ću ga staviti na hold i pustiti my name da okrene koji krug.


Ako želite pojedinačne recenzije za neke od ovih proizvoda pišite mi u komentar. Ako imate pitanje, nedoumicu, predlog ili sugestiju pišite mi u komentar ili na mail.
Koje novitete ste vi probali? Kakvi su vaši utisci? Šta mi preporučujete?


P.S. Napravila sam novi instagram nalog. Nisam sigurna da će "zaživeti", ali ako volite svetle i bele fotografije pogledajte i zapratite me ---> lucce_loo. (Stari i dalje koristim.)

21 коментар:

  1. Odlične su ti fotografije a ja sam veliki fan svetlih fotki tako da sam te odmah zapratila na instagramu.
    http://marinamarry.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Sviđaju mi se proizvodi koje si stavila u post. Htela sam da kupim neku 'All about...' paletu i sve su mi bile pretamne, a nisam znala da ima i ova, tako da ću sigurno nju kupiti. Kako se zove ova druga senka? Boja joj je simpatična. Ja jednostavno ne mogu da prestanem da koristim Light Blue, samo ga kupujem, iznova i iznova, ali sam sada pronašla neki parfem koji me je očarao, baš kao i tebe My name i savršen je za jesen.
    Preporučujem da kupiš Essence super fine ajlajner, u bilo koje doba, ne samo u jesen, i rekla bih ti da probaš Aura absolute matte ruž, ali pošto si ga već pomenula u postu, onda neću, haha.
    Zapratila bih te na Instagramu kad bih ga imala, zato ću samo da gledam slike. :P

    bluebaby204.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako tragas za jesenjim tonovima senki All about palete su dobar izbor. No, ako ti je pigmentovanost vazna, mozda bi mogla da investiras u nesto bolje pigmentovanu paletu. :)
      Sto si tice ajlajnera, koristila sam ga i nije mi odgovarao. Bolje se snalazim sa cetkicom. Hvala na preporuci u svakom slucaju :)

      Избриши
  3. Fotografije su zaista fenomenalne. Ovaj bež lak mi se najviše dopao od svih proizvoda navedenih jer obožavam takve nijanse lakova. na Instagramu ću te zapratiti kada budem na mobitelu. :)

    New post: http://justbewhoyouwantbe.blogspot.com />

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Tea. Golden rose lak je stvarno super. Susi se za 60 sekundi i dosta dugo traje. I sve to za samo sto i par dinara. :)

      Избриши
  4. Essence All about... paleta je i mene odusevila!! Imam Nude i ne mogu da prestanem da je koristim, obozavam je!! Na jesenjoj listi zelja mi je jedino ajlajner ovaj put, i to onaj poput markera.Imam vec jedan kome je vrh kao cetkica (isto Essence) ali me kopka da probam jedan felt tip. Divne fotografije!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne bih rekla da me je All about bronze paleta odusevila, ali za 500 i nesto dinara koliko kosta je i vise nego dobra :)
      Marker ajlajneri mi nisu odgovarali, ali i ja bih htela da probam jedan od tih, mozda se nesto promenilo u medjuvremenu :)

      Избриши
  5. Odlican post,svi proizvodi su bas jesenji i slatki <3!Pre neki dan sam se setala po gradu i u Dm-u videla essence All about... paletu i nisam bila sigurna da li da je kupim jer su ostale samo tamnije nijanse koje meni toliko i ne stoje.Obozavam karmine,a pogotovo ove tamnijih nijansi koji su mi tokom jeseni must have...Divan post,kao i svaki tvoj!Obozavam tvoj blog,savrsene fotke <3!

    GIVEAWAY---------------->perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, drago mi je da ti se svidja moj blog :)
      All abour roses je, cini mi se, malo svetlija, mozda bi mogla nju da probas :)

      Избриши
  6. Imam ovu prvu paletu samo što je u nijansi Nudes. Inače, fotografije su ti predivne :)

    ОдговориИзбриши
  7. Sličice su vrh! Obožavam NYX i Aura mat ruževe, stvarno su odlični. Koristim i Flormar lakove i zadovoljna sam i njima. ☺♥

    fashionholicyeahh.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Ne mogu a da ne komentarisem tvoje vrhunske fotografijeee!! ♥ Post mi se naravno svidja kao i svaki ♥

    ОдговориИзбриши
  9. Ja se svaki put oduševim načinom na koji pišeš post,sroz se nekako "uživim" u temu!

    ОдговориИзбриши
  10. Predivni proizvodi! Ni ja ne mogu da odolim novim, jesenjim kolekcijama i ovih dana ću sigurno malo osvežiti kolekciju šminke :). Paleta mi se mnogo sviđa, nijanse su prelepe. Takođe, imam AURA absolute Matte ruž ali u tamno roze boji i prezadovoljna sam :)!

    ОдговориИзбриши
  11. Odlican post,slike su prelepe:-)
    Proizvodi izgledaju prelepo,mada se ja ne sminkam,ali zaljubljena sam u ovaj karmin koji si pomenula gore*-*
    beyourself2003.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Nove smo! Možeš pogledati naš?♥
    Puno bi mi značilo da se učlaniš kod mene :) uzvraćam svima.
    Jako dobar post sviđa mi se!♥

    http://anastazijaiemma.blogspot.hr/2015/09/kombinacije-za-skolu.html

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post, takođe obožavam tvoj blog, daje mi inspiraciju, nastavi tako! 💞❤

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, drago mi je sto ti se svidjaju moji postovi, a jos draze sto te inspirisu :)

      Избриши