четвртак, 6. август 2015.

Summer Favourites


Jesam li vam nekada pominjala koliko volim leto i kakve emocije ta reč od četiri slova budi u meni? Asocijacije na ovo godišnje doba su šarene u svakom smislu - raznobojne i različite. Moje leto je prepuno boja, a kada bi imalo miris, to bi svakako bio miris limete i žalfije. U nastavku posta videćete i zašto.
Ovog leta sam malo eksperimentisala, a malo išla na kartu provereno dobrog, pa su vam neki proizvodi poznati od ranije.


Leti šminku, koja ni inače nije teška, svedem na minimum. Nemam većih problema sa nepravilnostima na licu, pa izbacim i BB kremu iz rutine. Stavim Essence bazu, a onda senke u prirodnim tonovima iz Deborine Secrets of the smokey eye palete, jarki karmin (najčešće Maybelline Color drama u nijansi 150 fuchsia desire), malo maskare i ajlajnera i to je to. Ready to rock!



Volim da imam lak na noktima, ali ne volim da provodim puno vremena mackajući i turpijajući ih. Što se duže lak zadrži na noktima, to bolje. O svom oduševljenju Rimmelovim lakom iz Rita Orine prve kolekcije (873 breakfast in bed) sam vam već pisala. Ova nijansa ostaje moja all-time favourite, međutim, ovog leta sam probala i dve nijanse iz druge kolekcije. U pitanju su 558 go wild-er-ness i 408 peachella. Dve boje koje najmanje volim - ljubičasta i narandžasta - su mi bile omiljenje na noktima u junu i julu. Don't know why, don't ask.


Imam suvu kožu i kosu pa se trudim da ih hranim i ne isušujem dodatno. Volim ulja, ali kada ih nanesem na kožu osećam se kao da konstantno imam višak proizvoda na sebi, bez obzira na to koliko malo proizvoda koristim. Prvi body butter koji sam probala je Bath & Body Works - Moonlight path (koji sam dobila na poklon od Tijane sa bloga Tijana's Diary). Oduševila sam se ovim proizvodom i poželela sam da probam druge maslace za telo. Ne znam gde sam i kako živela pre nego što sam saznala za njih. Konkretno ovaj prelepo miriše. Miris je intenzivan, ali ne iritantan, a koža hidrirana.
Što se kose tiče, poslednjih par meseci sam počela mnogo više da vodim računa o sastojcima u proizvodima koje koristim i primećujem ogromnu razliku. Planiram poseban post o tome, a do tada želim sa vama da podelim svoje oduševljenje INsight maskama. Probala sam onu za suvu kosu i ovu anti-frizz i obe su me zadivile. Što bi devojka sa bloga Pudrijerica rekla: "Ako imate ptičije gnezdo na glavi koje se ne može raščešljati ni uz pomoć najboljeg češlja - probajte ovu masku".

I rešenje misterije sa početka posta je već viđeni Alverde dezodorans. Prirodan i bez aluminijuma. Predivno miriše i meni vrši posao. Ovo mi je 92830 bočica po redu.

Koje je vaše omiljeno otkriće ovog leta?

17 коментара:

  1. Uu odličan post, slike su vrh! Ova Deborah paletica je baš privlačna i odlično izgleda. I ja sam nedavno pisala 'Summer favourites'. ☺♥

    fashionholicyeahh.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam dugo trazila neku paletu sa zemljanim tonovima i ova mi se cinila kao najbolja. Odnos cena-kvalitet sigurno ide u tvoju korist :D

      Избриши
  2. Isto kao i ti, i ja sam ove godine postala opsednuta body butterima. Ne znam kako sam uopšte ranije funkcionisala bez njih. Boja prvog laka je savršena, prava letnja ako se ja pitam. A boje u paleti su predivno neutralne. :)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potpuno te razumem sto se body buttera tice. Ta stvar je stvarno savrsena! :)

      Избриши
  3. Jeees, giveaway je ucinio svoje! Inacee, ne znam da li si videla, ali stiglo mi je ono sto si mi slala, majicu nosim na jedan koncert vec veceras!

    ОдговориИзбриши
  4. Oduševljena sam slikama,baš ih potpunila ovim vunicama. Lakovi mi se najviše sviđaju/baš su lepe boje

    ОдговориИзбриши
  5. Slike su vrhunske, vidim bolji kvalitet, jesi li kupila onaj fotoaparat? Neke proizvode sam već isprobala, a neke ću kupiti, po tvojoj preporuci. Ova paleta senki mi se mnogo sviđa, kao i body butter. Ta dva proizvoda moram kupiti, sigurno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo su favoriti favorita, haha. Nisam htela da pisem napamet, pa sam zaista stavila samo ono cime sam bas bas odusevljena, tako da se neces pokajati :)
      Sto se aparata tice, nazalost ga jos uvek nisam nabavila, ali pretpostavljam da su bela pozadina i sarene vunice ucinile da slike deluju bolje. :)

      Избриши
  6. E NE ZNAM DA LI SI ZABORAVILA ALI NISI NIŠTA NAPISALA O OVOM KOREKTORU!
    I POST JE SUPER, PREPARATI MI SE JAKO SVIĐAJU!
    INAČE, JA SAM ONA KOJA TE JE PITALA GDE GLEDAŠ PLL! DO KOJE EPIZODE SI STIGLA?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pretpostavljam da mislis na bazu za senke, ona je pomenuta u postu. Nemam sta puno reci o njoj jer nisam probala bas puno baza, ali mi se cini dobra :)
      Sto se PLL serije tice, stigla sam do poslednje sezone, pa sam je stavila na pause i pocela da gledam Gossip girl, cisto da razbijem, haha :D

      Избриши
  7. Fantastican post! Slike su prelepe :)
    Najvise od ovih proizvoda mi se dopada paleta senki, volim te zemljane tonove.
    Bas me zanima post o kosi i preparatima koje koristis. Uvek dobro dodju neki saveti. :)
    Moje otkrice ovog leta je Essence crna maskara! :) Odlicna je.

    Girly world

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se Essence maskara tice, probala sam onu u pink pakovanju jer su je svi nahvalili i razocarala sam se. Pokusavala sam da nadjem zajednicki jezik s njom, ali meni, izgleda, ne odgovara. Medjutim, mnogo mi se dopala Maybelline Lash sensational mascara i htela sam da je stavim u favorite, ali sam bacila bocicu. :)
      A sto se posta (postova) o kosi tice, u planu su, ali i dalje isprobavam i eksperimentisem tako da verovatno nece biti pre septembra :D

      Избриши
  8. Breakfast in bed!! Savršenstvo na noktima i definitivno najbolji lak koji sam posedovala!!! Želela bih da probam tu bath and body works kremu... izgleda izuzetno dobro!! Odličan post i prelepe slike, kao i uvek!!

    ОдговориИзбриши