понедељак, 10. август 2015.

Back To School: smart investing

Za nas, ljubitelje školskog pribora, ima nečeg zanimljivog u povratku u školu. Zapravo, ako realno sagledamo stvari ništa tu nije uzbudljivo, ali se ipak mi, zaluđenici za sveske i olovke, za razliku od onih koji nas zbog toga smatraju čudacima, bar nečemu radujemo - kupovini. Ako bih rekla da se u svoj toj euforiji (zbog kupovine, ne škole) ne pogubim, lagala bih. Ne mogu da odolim crvenim cenama na garderobi iz letnje kolekcije, niti masnim, šarenim hemijskama. Zato sam napravila listu prioriteta, odnosno listu stvari u koje treba investirati.
Ako budete pravili ovako nešto, predlažem vam da prvo sednete i odredite sebi budžet. Zatim razmislite o svim stvarima koje su vam potrebne za novu školsku godinu. Nakon toga vidite šta imate od ranije - nema potrebe kupovati novi ranac, ako ste ovaj uzeli prošle godine. Od preostalih stvari, među kojima će se verovatno naći i šarene hemijske za ukrašavanje planera, izdvojte prioritete. Sav taj šareniš jeste lep, priznajem, ali budimo realni, kao što smo na početku ovog posta bili - nije neophodan.


Patike - Već o prvoj stvari sa moje liste može da se diskutuje. Ja dosta dobro čuvam obuću i nosim je dugo, tako da smatram da treba investirati u par udobnih patika. Možda je pametno kupiti neke cipele pogodne za kišu, kako biste mogli da ih nosite između vremena za starke i za čizme, ali ja dooosta pešačim pa sam se odlučila za par udobnih patika za trčanje.

Ranac / Torba - Ako se vodite Blerinim pravilom - nemoj upropastiti savršen autfit ružnim rancem za knjige - investiraj u dobru i dovoljno veliku torbu neutralne boje i univerzalnog kroja. Ako pak više volite ranac, investirajte u jedan u kvalitetan i udoban.

Odeća - Moj trik, kada je kupovina odeće za školu u pitanju je da se klonim crvenih cena na majicama na bratele i prekratkim šortsevima (ma koliko to teško bilo), a da biram ono iz letnje kolekcije što mogu da nosim u školu dok je još toplo vreme, kao što su jednostavne majice sa kratkim rukavima. Ipak, trudim se da u mojoj korpi ima što manje ovakvih, a što više jesenjih komada, jer ću moći da ih nosim narednih par meseci. U ovakvim situacijama, kada ne možete da se odlučite, win-win kombinacije su neke jednostavne jednobojne tanke bluze koje možete nositi i tokom toplih septembarskih dana, ali i u novembru sa nekim džemperićem preko.

U ovoj kategoriji napravila bih i tri potkategorije.
Jeans - jer je uvek u modi, lako se kombinuje i, ako izaberete dobar kroj, udoban je.
Jakna / Mantil - Kao što rekoh, jesenji komadi su ono na šta treba da se usredsredite jer nam predstoje hladni meseci već nakon sredine septembra. 
Kaiš - Smatram da je dobar kaiš nešto u šta treba da se investira ne samo pre početka nove školske godine, nego uvek, naročito ako ste kao ja i sve pantalone čija vam dužina odgovara su vam 73 broja šire u struku. Jej!

Planer - U planer ne moprate uložiti puno para, ali treba dosta vremena ako želite da ga napravite onako kako će vama odgovarati. U svakom slučaju, bilo da se zadovoljite kupovnom verzijom ili pak napravite svoju - vredi. (I kada smo kod planera, nisam sigurna da ću stići da napravim svoj za septembar, pa ću možda sačekati da mi početni datum bude januar, tako da se unapred izvinjavam onima kojima sam obećala taj post).

I poslednja, i vama verovatno nevažna, ali meni izuzetno važna stvar su slušalice. Naime, moja gimnazija se nalazi na drugom kraju grada i bilo da idem busom ili pešačim - to traji i traji. Pošto do škole uglavnom idem sama, treba mi neka razonoda, a to je najčešće slušanje muzike. Mrzim kada mi se kablovi u slušalicama pokidaju pa moram da ih nameštam na osnovu rasporeda zvezda da bi se dobro čulo, tako da je i ovo za mene pametna investicija.


Volela bih da mi u komentarima napišete da li je ovaj post vama bio koristan i koji su vaši prioriteti odnosno pametne investicije. Ako imate svoj blog i ako želite napišite post na ovu ili sličnu temu ostavite mi link u komentar. Volela bih da čujem vaše mišljenje. 

20 коментара:

  1. Ja sam veliki ljubitelj školskog pribora ☺ Post je jako koristan i jako sam uživala dok sam ga čitala ☺


    http://lepotaodaleks.blogspot.com/2015/08/back-to-school-by-alex-sta-spakovati-u.html

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam takođe luda za svim šarenim priborom, iako sam potpuno svesna da mi uopšte ne treba. Imamo sličnu listu :). Super post ♥.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od pre 2-3 godine, kada sam pocela da pratim razne blogove i yt kanale shvatila sam da nisam jedina koja je luda za skolskim priborom, a sada vidim da nas u stvari ima bas bas dosta :D

      Избриши
  3. Jako mi se dopao ovaj post. Baš si me podsetila da treba da sednem i sastavim listu neophodnih stvari. Mislim da ću na svom blogu napisati šta je ono što mi je stvarno neophodno, pa usput to može i drugima da bude podsetnik, kao što si ga ti meni dala. :)
    Inače sam i ja zaluđena školskim priborom i ukrašavanjem svesaka i olovaka. Kada izvadim na sto svoje sveske i olovke svi me gledaju kao da sam pala sa marsa. :D

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Posto sam proslog septembra krenula u srednju, vecina mojih novih drugara me gledalo cudno jer su mi sve sveske bile lepo ukrasene a pribor kao da sam ga pozajmila od mladje sestre. Kao da smo podeljeni u dva tabora: mi koji volim skolski pribor i oni koji nas nikada nece razumet, haha.
      Sto se posta tice, volela bih da procitam sto vise na ovu ili slicnu temu, tako da mi ostavi link ako ga budes napisala :)

      Избриши
  4. Okej. Ja ne mogu da verujem da ima ovoliko osoba u univerzumu koje dele moje mišljenje! Iskreno, moji prioriteti su ono osnovno: sveske, i sve što obična pernica može sadržati i ranac! Ali naravno nije na odmet isplanirati određenu količinu dekorativnog pribora koji će ukrašavati sveske i planere!


    http://andjelinkutak.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne volim da bacam puno para na lepe sveske. Draze mi je da uzmem jeftinije i da ih oblepim ukrasnim papirima.
      A sto se nalepnica, stikera i sarenih olovki za ukrasavanje planera tice, njih prikupljam u toku cele skolske godine. :)

      Избриши
  5. Baš volim kupovinu školskog pribora,i čini mi se da ću biti jedina koja u srednju nosi bojice,jednostavno volim da mi je sve šareno XD Imam osećaj da je ta euforija oko pribora naš način da se držimo podalje od početno-školske utučenosti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako nista, makar malo damo boju skolskim danima (dok ne izgubimo sve te olovke) :D

      Избриши
  6. Pa ovakav post vredi pročitati, dva pa čak i tri puta!! Odlična i vrlo efikasna ideja. Slušalice su u mom slučaju prve na listi ner do škole putujem autobusom. Predivan post.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, drago mi je da ti se svidja i nadam se da je post bio od koristi ^_^

      Избриши
  7. Post je predobar.Ušla sam u listu novih postova i danas su mnoge blogerice napisale post i čim sa videla tvoju quality original sliku i original naslov posta samo sam ušla,nisam ni razmišljala šta çu prvo krenuti čitati.Skoro sam saznala za tvoj blog i uz dana u dan sve me više oduševljavaš. Sve tvoje postove sam pročitala,vrhunski su.Luna svaka čast! Zaslužuješ mnogo više od 100+ čitaoca :)

    #novi post na mom blogu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na divnim recima. Trudim se, zaista, oko svakog posta i mnogo mi je drago kada dobijem ovakve komentare.
      Iskreno, brojka je samo brojka. Sve dok imam ovako divne komentare i ljude koji cene moj trud i rad ja sam i vise nego zadovoljna :)

      Избриши
  8. Fenomenalan post,Luna ♥ Ja uglavnom preterujem sa priborom tj. raznim šarenim hemijskama. Jednostavno--crveno je nešto jako važno,plavo manje važno,zeleno podsetnik... ☺☺

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, dobro je dok jos znas za sta ces koju da koristis. Ja kupujem zlatne i srebrne (samo zato sto volim te boje) i one mi sluze da ukrasim pokoju stranicu planera i to je sve :)

      Избриши
  9. Ovo je jako dobar post! Stvarno jako lijepo pises i slazem se sa svime sto si napisala,slusalice su deff must have,ja ih uvijek nosim kad sam u busu ili dok pjesacim. :D ♥

    http://nevergiveup656.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post Luna! Vec par dana slikam DIY olovke za novi post i presrecna sam sto nisam jedina koja j zaljubljena u te olovke svescice, kupovinu. Ovaj post je itekako koristan.

    Novi post--→ http://milicamihaela.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Odličan post! Posjeti moj blog i učlani se. Uzvračam!

    http://mybeautyamazon.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Odlican i koristan post. Bravo.❤
    Poseti i moj blog ako zelis. ❤

    http://najboljisaveti14.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши