субота, 15. август 2015.

Back To School: outfit planning

Dobra organizacija je pola urađenog posla, bez obzira na to koji je posao po sredi. Otud ni priprema autfita nije izuzetak. Ako vam je *buljim u ormar, sat otkucava* problem poznat i, mada stvarno volite da se obučete lepo, jutarnje spremanje omrzlo, samo skrolujte naniže.
Realno, mi devojke sanjamo o ogromnim šopinzima iz kojih se vraćamo umorne sa 17+ kesa u rukama. Ruku na srce, to se ne dešava tako često (osim ako vam prezime nije Waldorf?). Ako li se i desi, pre toga pročešljajte sajtove omiljenih brendova da ne biste besciljno lutale.
A kada stvarno dodje do biranja kombinacije za predstojeći dan imate par opcija: dan pre, aplikacija, pinterest.

Photos from pinterest

1. Dan pre
Prva opcija mi je i najbliža i najdalja. Kada imam 3 sata slobodnog vremena uveče (znači skoro nikad) kopam po ormaru i isprabavam stvari koje sam i zaboravila da imam. Uglavnom se to završi tako što gomilu stvari ostavim na sred sobe i umorna samo legnem i zaspim, a sutradan obučem farmerke i majicu. 

2. Aplikacije: ClosetSpace & MyDressing
Tragajući za outfit plannerom na play prodavnici naišla sam na ove dve aplikacije. U privi mah su mi izgledale savršene, ali im životni vek u memoriji mog telefona nije bio dug. Praktične su jer kad god uhvatite malo vremena ili čekate da isto prođe možete osmisliti sutrašnji outfit, a nepraktične zato što dodavanje slika traje čitavu večnost. Bukvalno. Ipak, verujem da će nekome poslužiti.

3. Pinterest (3u1)
Da, to je mesto gde pronalazim inspiraciju za diy-eve i da, tu sam našla onu teksas jaknicu koju sam kupila, ali da li ste znali da, ako ga koristite "ispravno" može biti i ekstra-funkcionalni jutarnji outfit planer. Pre svega, kako ne biste gubili puno vremena, skinite aplikaciju. Kreirajte tablu gde ćete pinovati kombinacije koje vam se dopadnu. Kada dođe do pinovanja, trudite se da u svoju tablu odlažete one komade odeće koje ustvari imate u svom garderoberu (npr. teksas šorts i prugasta majica) ili prilagodite ono što vidite svom stilu i odeći.
Pinterest će vam pomoći da izgradite svoj stil i pronađete stvari koje vam se dopadaju. Na kraju, kada shvatite da imate preko 10 pinova sa prugastom plavo-belom košuljom, a nemate plavo belu košulju, sastavite šoping listu.

Na koji način vi planirate i birate šta ćete da obučete?

17 коментара:

  1. Ja obicno planiram sta cu da obucem tako st izaberem neke kombinacije i probam ih.Odlican post ♥


    lepotaodaleks.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Pa pinterest definitivno!! Mesto je pravi raj za sve nas koje smo pa makar i malo zaljubljene u velike svetske street style zvezde. Ali nije moguće izdvojiti malo ljubavi za tako nešto veliko. Outfit planiram danima u napred (o da još postojimo mi koji ne brljamo po ormaru satima. Verujte u čuda!!) zapišem u svesku ili okačim na pinterest ... tako svakoga dana imam nešto da izvučem iz rukava..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pametno!
      Pinterest je definitivno jedna od mojih omiljenih drustvenih mreza i najkoriscenija aplikacija na telefonu :D

      Избриши
  3. Ustanem ujutru na vreme i imam taman dovoljno vremena da pronađem odgovarajuću kombinaciju za taj dan. Odlična ideja za post! Zaista mi se jako dopada. :)

    aleksandrasmagicalworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Pinterest na prvom mestu! Uglavnom mi je orman lepo organizovan, pa nemam problema sa kombinovajem odeće jer vikendom pravim kombinacije koje zajedno slažem. ^_^ Odlična ideja za post!♥

    pametnodete.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlicna ideja, mada je meni garderober uglavnom u haosu, a deo sa ofingerima mali, pa nemam bas mogucnost za taj nacin organizacije. :)
      Hvala :D

      Избриши
  5. Odeću uglavnom biram na osnovu raspoloženja. Znam šta mi se uz šta uklapa, uglavnom i kupujem stvari uz koje znam šta mogu da nosim, tako da boje i dezeni odeće bivaju u sklopu sa raspoloženjem tog dana. :)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ranije kupovala ono sto mi se u trenutku dopadne, ne razmisljajuci sa cime bih mogla da kombinujem. Od kad koristim pinterest kao outfit planer to mi se retko desava i, kao sto si rekla, znam kako i sta da kombinujem ;)

      Избриши
  6. Super su saveti:)
    Ja ne volim te aplikacija za planiranje outfita i za inspiraciju,jer nemam bas ni slicen stvari kao tamo xD...Jedina od tih aplikacija koju volim je Polyvore,ali nece da mi se instalira na mobilni,ali nema veze moze preko kompa:D
    teengirlsrbija.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post. Savjeti su baš korisni! Ja uvijek noć prije pripremim kombinaciju kako ne bih imala problema ujutro, iako imam savršeno organizovan ormar. Što se tiče aplikacija, njih ne koristim, osim Polyvore (kog ne koristim za kombinacije koje planiram nositi, mada ni to ne bi bilo lose). Tvoj način pisanja je odličan, a svojim opisima me često nasmiješ. Također, jedna si od najkreativnijih blogerki koje pratim, tvoje fotografije su fantastične, zaista imaš oko za fotografiju. ❤☺

    P. S. Bilo bi mi jako drago kada bi posjetila moj blog i rekla mišljenje o njemu (koje jako cijenim), i učlanila se ukoliko ti se dopadne! ❤☺

    zarinkutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na divnim recima, mnogo mi znaci!
      Posetim svaki blog ciji link mi ostavite u komentarima, tako da bih svejedno i tvoj ;)

      Избриши
  8. Od same pomisli da u osam ujutru trebam da smišljam šta da obučem zaboli me glava, a nikako da nateram samu sebe da isplaniram unapred. Ponekad poželim da imam uniforme iskreno. Divan blog inače!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :)
      Ja, iskreno, uniforme nikako ne bih volela, ali i mene cesto mrzi da rano ujutru smisljam sta cu obuci :)

      Избриши