четвртак, 20. август 2015.

Back To School: DIY notebooks (part 1)


Pokušavam da odgonetnem zagonetku "Ako Luna ima 16 godina, zašto onda voli šarene sveske" već 2 godine. Iskrena da budem, još uvek nemam dovoljno smislen odgovor. Nikad se nisam pitala zašto volim nešto. Valjda je to i poenta - nemam konkretan razlog, ali volim.
U svakom slučaju, u pauzama od razmišljanja otišla sam do lokalne knjižare i pokupila materijal za par diy projekata. U ovom i dva naredna posta vas očekuju ideje za ukrašavanje svezaka. Ne pitajte zašto, još nisam našla odgovor.

Već par godina unazad ne kupujem skupe sveske sa lepim koricama. Ipak, želja za njima i dalje postoji, pa sam ih oblepljivala. Do sada sam bila ograničena na ukrasne papire i samolepljive tapete za nameštaj koje sam uspela da pronađem, no ove godine sam našla mnogo bolji način za to.




Vodenim bojama sam naslikala jednostavnu lubenicu i ananas. Skenirala sam ih, napravila kolaž, a onda odštampala po dva primerka. Ostale printove sam pronašla na Pinterestu i odštampala i od njih po dva primerka. (Sve printove koje koje sam koristila, uključujući i one koje sam napravila, možete pronaći na kraju posta.)



To sam uradila prvo (privremeno) maskirnom trakom sa koje sam skinula malo lepka zalepivši je par puta na nadlanicu. Papire sam spojila tako što sam desni stavila preko levog, kako bi "spojnica" bila sa zadnje strane. Onda sam ih zalepila lepkom za papir u stiku. Dalji postupak je jednostavan i poznat, kao pakovanje poklona. Isekla sam papir ostavljajući oko 1.5 cm sa svih strana. Zatim sam isekla ćoškove i mali deo gde se sveska savija (kao na slici). Zalepila sam korice na papir, a onda savila krajeve sa unutrašnje strane. Na kraju sam skinula traku.




Kako bi se print duže očuvao, oblepila sam svesku širokim selotejpom.


U narednih par dana ću objaviti još dva posta na ovu temu, tako da, ako i vi gajite neku neobjašnjivu ljubav prema lepom školskom priboru, pratite blog. 







23 коментара:

  1. Sveske su prelepe!Odusevljena sam.Probacu da napravim nesto ovako,i da,bas si pretalentovana za slikanje,taj ananas i lubenica su savrseni!

    sandraslifebyminimaus099.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, Sandra. Sto se tice slikanja, apsolutni sam pocetnik u tome i slikam iskljucivo jednostavne stvari, kao sto su ovaj ananas i lubenica. :)

      Избриши
  2. Jako kreativne ideje! Tvoje slike su predobre, svaka ti cast! ♥:)

    http://georgiarose5.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Preeeeedivno. ♥ Mnogo si talentovana, drago mi je što vidim da će očigledno biti i drugog dela.

    ОдговориИзбриши
  4. Predivno je, i divim se tvom talentu za slikanje, jer sam koliko sam uspela da primetim u komentaru apsoultni amater! Ja moram samo pronaći neku dobru fotokopirnicu, jer imam crno-beli štampač, koji baš i nije od neke koristi, mada ipak me dosta dobro služi

    http://andjelinkutak.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isti problem sam i ja imala, ali kada sam odnela slike u fotografsku radnju s namerom da ih sve odstampam videla sam da je stampanje tamo dosta skupo, pa sam odustala, tako da ti savetujem da pozajmis stampac u boji od drugarice npr. :)

      Избриши
    2. P.S. Da, sa vodenim bojama sam pocela skoro da eksperimentistem i hvala ti puno na komplimentu :)

      Избриши
  5. Predivno.U početku sam mislila da su ananas i lubenica skinuti s interneta,ali čitajući post sam se prevarila.Predivno slikaš i baš si dobro upotrebila svoj talenat za ukrašavanje svezaka.

    ОдговориИзбриши
  6. Prelepo su ispale:)
    Divno crtas*-*
    teengirlsrbija.blospot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Kako lepo crtas ja ne bih umela da nacrrtam ♥
    http://minadiyblog.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lako je, veruj mi. Ja sam odnedavno pocela da radim sa vodenim bojama i ovo su jedni od mojih prvih radova. :)

      Избриши
  8. Jeej... hahhaah i meni je isto 16 i evo sad crtkam cvetove po novom rokovniku.. haha nema to veze sa godinama. Valjda je ono dete ostalo u meni i ja ga ne puštam nigde. Lepo mi je ovako.. sveske su prelepeee!! Kao i post. Kao i svi ostali tvoji postovi.. svaka čast!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, Tamara. Drago mi je da ima jos mojih vrsnjakinja koje shvataju ovu moju ljubav (ili zaludjenost?!) skolskim priborom. :)

      Избриши
  9. Divno Luna, preslatke su sveščice :) Šta da ti kažem, ja imam 18 godina, a i dalje sa oduševljenjem ukrašavam sveske, pažljivo ih biram u knjižari itd. Mislim da me to ni s godinama neće proći, a ne bih ni volela da me prođe :)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od kako gledam devojke na youtube-u koje pricaju o svojim agendama, nekako mi je lakse jer vidim da nisam jedina koja voli planere (i sveske, to mu dodje na isto). Verujem da ta opsesija ili sta vec nece proci... bar ne uskoro :)

      Избриши
  10. Ideje su odlicne, ali slike su savrsene.. *-*

    ОдговориИзбриши
  11. Ne sviđa mi se post. Odavde sigurno pola ljudi nema štampač, trebala si da gledaš da ideja bude praktična i dostupna svima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stampaci su vise-manje svima nama dostupni. Ako ga nemas kod kude mozes da odstampas u fotokopirnici ili fotografskoj radnji, ili da pozajmis stampac od drugarice.
      Kako god, ne mislim da ce svi moji diy projekti biti svima dostupni, ali ima ih dosta i raznovrsni su, tako da svako moze da pronadje nesto za sebe :)

      Избриши
    2. Imam svoj štampač i ja mogu ovo da napravim bez ikakvih komplikacija. Štampanje u boji u fotokopirnici je preskupo, a glupo je da se štampa u crno-beloj boji, generalno.
      Možda neko želi da napravi baš ovaj DIY, a ne neki drugi. Ipak se može videti da si još amater, bez uvrede.

      Избриши
  12. Ja obožavam da imam lepe printove na sveskama, imaš savršene fotografije, kao i blog!

    http://dnkbff.blogspot.rs/ Učlani se, molim te, jako nam znači! ♥

    ОдговориИзбриши