петак, 19. децембар 2014.

DIY christmas home decor! (PART 1) // NY&C serija // Runa-Luna

Decembar je trenutno na svom vrhuncu. Praznična euforija, toliko jaka da može da se namiriše, preplavila je gradske ulice. Žurba svuda-na trotoarima, u marketima, tržnim centrima... Ljudi jure, valjda zbog posla i drugih obaveza, a neki možda, kao i ja, zbog praznika.
Poklone svake godine obezbedim na vreme, ali dekoraciju nikada ne završim do kraja onda kad započnem. To je, u mojoj kući, proces koji dugo traje. Počnem od sredine decembra, malo po malo, pa kad završim... a završim krajem januara, haha!
Pa, pošto se moj zimski dekor zadrži duže od nove godine, napravila sam ga tako da izgleda prikladno i za vreme nakon praznika, a opet da bude dovoljno sjajan i svetao i dostojan Nove godine.

Nakon što PRIRODNU jelku stavim u kutak predvidjen za nju i okitim je, svuda po kući kačim novogodišnje lampice i perlice. S obzirom na to da su uvek ili duže ili kraće, pa ih produžim narednim nizom, višak uvek postoji. Na pinterestu sam videla sjajnu ideju-lampice u tegli! Eto šta uraditi s viškom.




Sledeće ideja, ništa teža niti manje viđenija na pinterestu, je šolja sa šljokicama. Šolju do pola, ili kako već želite, premažite lepkom i posipajte šljokicama. (Stavite papir ispod pre svega kako ne biste napravili haos, a i da biste mogli ponovo da upotrebite šljokice koje su, kao višak, otpale.) Ostavite je preko noći da se osuši. Na kraju premažite lakom da šljokice ne bi otpadale. 




Treća je moj lični favorit, zato sam napravila u dve boje-beloj i zlatnoj. Samo isecite par grana i, s obzirom na to da je bilo vilo vražno proteklih par nedelja, ostavite ih u sobi par dana da se osuše kako bi se farba zadržala. Kada budete bili sigurni da su grane suve, rasporedite ih fino da se ne dodiruju i ne preklapaju, isprskajte sprejom s jedna, sačekajte da se osuši, a onda i sa druge strane. Stavite obojene grane u vazu (ili u mom slučaju teglu) da zamene buket cveća u ovim hladnim danima. 




 


Očekujte nastavak prazničnih diy projekata uskoro!

9 коментара: