недеља, 14. септембар 2014.

"Inače nisam očajna domaćica, majke mi. Ne znam šta se desilo." salata!



Priznajem, danas mi se jako jeo sutlijaš. I trebalo je da ga jedem, ali se desilo nešto nepredvidjeno. Nije kao da mi je sva voda iz pirinča nekim čudom završila svuda po šporetu, a pirinač se zalepio za šerpu, ne. Otkud vam to? Ovo su bile neke skroz drugačije nepogode. A kad se sve to, što naravno nema veze sa onim što sam gore navela, desilo, morala sam da improvizujem večeru. Tako je nastala ova salata, iznenadjujuće lepog ukusa, čiji recept delim sa vama.

Sve što treba da uradite je da hleb isečete na kockice i ispečete ga. Možete u tiganju ili u rerni, ali najbrže je u tosteru.
Pečenicu isecite na komade veličine zalogaja i malo zagrejte (opet sami izaberite način).

Na komade iste veličine isecite i paradajz, a papriku na sitnije komadiće. 
Sve pomešajte i začinite po ukusu. 
Dodajte i jogurt ili pavlaku ako želite, obogatiće ukus salate i povezati sve sastojke. 



Slike opet nemaju logo, ovog puta zato što nisam sigurna da li ću da menjam adrecu bloga, ne zato što sam bila lenja ili zaboravna, ali su moje i ne smeju se zloupotrebljavati. 

2 коментара: